Morgonbryggan i Torekov



Torekov är en pittoresk liten kustby på Bjärehalvöns västkust. Strax norr om den välbesökta hamnen ligger Torekov badplats, där du hittar en fin sandstrand med ett lugnt och skyddat läge i bukten. Söder om hamnen hittar du morgonbryggan, som blivit en av Sveriges mest kända badbryggor. Hit går både de som bor på orten och sommargästerna, för att börja dagen med ett uppfriskande dopp. Intill morgonbryggan ligger också den sten där byns skyddshelgon, Sankta Thora, sägs ha flutit i land, samt Torekovs välkända gula lotshus. Vi stannade kvar för att beundra solnedgången från stenstranden intill morgonbryggan, efter vår dagsutflykt med sälsafari på Hallands Väderö.



Mera att se och göra på Bjärehalvön:

Vackra Båstad på Hallandsåsens sluttning är en av Sveriges mest populära sommarstäder, och även Bjärehalvöns största ort. Båstad har en folkmängd på ca 15 600 invånare, som nästan tredubblas under sommaren.
  • Mariakyrkan: En treskeppig kyrka från 1400-talet. Skånes mest kända operasångerska, Birgit Nilsson, har en egen staty alldeles i närheten av kyrkan.
  • Agardhsgatan: Båstads äldsta gata och en sevärdhet med sina låga pittoreska trähus och blommande rosor.
  • Skansenbadet: en strand med ett kallbadhus som är vackert upplyst på kvällarna. Båstad hamn alldeles intill har flera trevliga uteserveringar.
  • Norrvikens trädgårdar: Väster om Båstad ligger en magnifik besöksträdgård med restaurang, chocolateria och butik.
  • Naturreservatet Hovs Hallar: Bland Sveriges vackraste kustnära klipplandskap.
Vill du upptäcka mera av hela Bjärehalvön? Här kommer våra bästa tips för dig som ska besöka Bjärehalvön!


Skånes bästa badplatser

Tycker du liksom vi, att strandliv och bad är något av det bästa med sommaren? Vår lista över Skånes sjöar, utomhusbad och underbara badstränder hittar du här. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock