Fackelvandring i Torup



Vill du uppleva en stämningsfull kvällsvandring, i skenet av hundratals fladdrande fackellågor? Håll då utkik efter fackelvandringen i Torups bokskog, som brukar arrangeras under höstlovet varje år.

Strax innan Allhelgonahelgen varje år brukar Torups friluftsgård arrangera en populär fackelvandring, som går längs Statarrundan i bokskogens rekreationsområde. Försäljningen av facklor börjar redan på eftermiddagen och vid kl 18 inleds vandringen, som brukar ta cirka halv timme att gå. Väldigt stämningsfullt är det att gå i den novembermörka skogen i långsam takt, i facklornas varma ljus! Tåget av fackelbärare är ofta så långt att det bildar en cirkel, och när de som gick först kommer till slutet av rundan har de sista ofta ännu inte kommit iväg.  



Vid Torup slott brukar det också ordnas trevliga evenemang samma kväll. I år var det en vacker ljusshow i parken utanför slottet, och för ett par år sedan hölls en spännande spökrunda. Då fick vi bland annat se en pjäs med den sörjande fru Görvel, som förlorade sin enda son här i Torup under den tidsperiod när pesten härjade i Europa. Ännu idag sägs hon spöka på slottet. Vi fick också veta att fyra ungdomar drunknade i sjön under familjen Stiernblads gästabud på 1700-talet och att kvinnor som anklagades för häxeri fängslades här på Torups slott, innan de brändes på bål Kirseberg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock