Om oss & kontakt


Hej & välkommen!

Jag som har bloggen Smultronställen i Skåne heter Pernilla Isenstråle och bor på Limhamn, en mysig liten kustort precis söder om Malmö. Jag är uppvuxen i Vasa, Finland, men flyttade hit 2005. Skåningar älskar sitt vackra landskap och när man som jag inte kommer härifrån dyker det upp fina tips på ställen att besöka från alla håll och kanter. Många är de förslag jag fått från vänner, kollegor runt fikabordet på jobbet, föräldrar på förskolan, frisörer och andra härliga människor jag träffat. Och tur är väl det, för i vår familj älskar vi att åka ut på upptäcktsfärder här i Skåne! Sedan dess har många av våra följare på Instagram och Facebook fortsatt tipsa oss om nya ställen att upptäcka, vilket vi är så glada för!

Vill du komma i kontakt med oss går det bra att mejla på smultronstalleniskane@gmail.com eller använda meddelanden på Instagram. 

Bloggen började som listor på utflyktsmål i telefonens anteckningar, mest så att jag inte skulle glömma bort någon av platserna jag fått tips om när vi väl var ute på vägarna. Den ena listan råkade jag radera och när jag började återskapa den kom jag på att jag kunde samla allting online istället. Då hade jag alltid listorna nära till hands och dessutom blev det lättare dela tipsen med andra.

I menyn hittar du sevärdheter, mysiga butiker, god mat och fika. Vi gillar friluftsliv, så vandringar och vackra platser i naturen är en stor del av bloggen. Eftersom vi även älskar glass och badstränder har dessa två alldeles egna kategorier. Det samma gäller julen, med alla de mysiga skånska julmarknaderna och julborden. Jag tycker också om att läsa, och har under åren hittat flera författare som skriver både romaner eller deckare där handlingen utspelar sig här i Skåne. Ibland blir en bok extra kul att läsa för att jag sett platsen i verkligheten och ibland är det boken som ger inspiration till helt nya upptäcktsfärder!

Jag tar bilder och skriver om de platser vi besöker, och tycker även det är kul att göra samarbeten och intervjua företagarna bakom butiker, mat- och fikaställen, semesterboenden och andra utflyktsmål. Jag är marknadsförare och jobbar på ett kontor till vardags, precis som många andra jag känner. Därför tycker jag det är extra spännande att höra mera om människor som gör något helt annat! Hur kom de på idéerna till sina företag? Och vad det är som gör deras dagar extra utmanande eller roliga? Ibland gör jag också utlottningar på Instagram tillsammans med företagen jag intervjuar.

De senaste platserna vi besökt hittar du alltid på bloggens startsida. Är det någon speciell kommun eller typ av utflyktsmål du är intresserad av? Då kan du använda etiketterna längre ner på sidan för att sortera bland inläggen.

Tack för att du tittar in hos oss!


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha vårt nyhetsbrev med utflyktstips en gång i månaden? 


* obligatorisk information


Vill du att vi skriver om dig och ditt företag? Läs mer om samarbeten med oss!