Borgeby Kryddgård: Smaker från hela världen



Hitta hit: Desideriavägen 2-4, Bjärred.

Öppettider: måndag-fredag kl 10-18, lördag kl 10-15

Följ på Instagram

Artikeln är ett sponsrat samarbete.

Gillar du mat och spännande smaker? Då är Borgeby Kryddgård utanför Bjärred ett måste! Här hittar du Sveriges största sortiment av kryddor - över 400 olika sorter! De ovanliga smakerna från bland annat Asien, USA och Grekland får sällskap på hyllorna av goda blandningar för sallader, dressing, dipp och grillning. Här finns såklart också alla dina vanliga favoritkryddor, som du kan passa på att köpa hem i praktiska storpack om du vill. På senare år har sortimentet utökats med massor av spännande delikatesser, allt från mjöl, ris och pasta till oljor, såser, drycker, sötsaker, chark och ost. Över 100 olika sorters te finns på hyllorna!  Borgeby Kryddgård är dessutom det perfekta stället för dig som gillar att prova lokala godsaker från Skåne, bland annat Matmakarnas såser, senap och ketchup från Skräddarens i Svensköp, Olof Viktors härliga marmelader och de goda rapsoljorna från Gunnarshögs gård finns i sortimentet. Nästan varje vecka kommer det in något nytt och intressant att upptäcka!




Vi har pratat med Frida, som driver Borgeby Kryddgård tillsammans med sin syster Anna

Hur kom ni på idén att börja med ert företag? 

Våra föräldrar startade företaget 1986, och nu är det vi döttrar som sköter det mesta. Vi är ett riktigt familjeföretag, mamma och pappa jobbar fortfarande kvar men är egentligen pensionärer.  

Hur ser en extra rolig dag på jobbet ut?

Det är när allt flyter på utan problem! Glada kunder är alltid uppiggande, de är anledningen till att vi blickar framåt och letar nya goda kryddor, kryddblandningar och produkter, både runt jordklotet och från duktiga lokala mathantverkare här hemma i Skåne. 

Berätta något roligt som hänt, eller något ni lärt er under tiden ni haft ert företag!

Roligt var det när jag trodde jag beställt en låda med 10 paket Bao-bröd, en slags fluffiga och lätta asiatiska bullar, som man kan fylla med kött, grönsaker och goda såser. I stället kom det en hel pall med måååånga lådor Bao! Men vi fyllde hela fryslagret med bullarna och hade ett riktigt schysst pris, så de sålde ändå snabbt slut. År 2021 öppnade vi den nuvarande butiken, som jag och syrran ritat och fått hopsnickrad och målad efter våra idéer - en dröm som gick i uppfyllelse! Som egen företagare lär man sig det mesta, men att våga satsa mitt i pandemin gav många sömnlösa nätter.


Mera att se och göra i Lomma

Kustkommunen Lomma, precis norr om Malmö, har mycket att erbjuda! Här kan du bland annat:

  • Botanisera bland växterna i Alnapsparken och se Alnarps slott
  • Uppleva natursköna Höje å på en flotte. 
  • Följa den vackra strandpromenaden mellan Lomma och Bjärred
  • Besöka Borgeby slott, med restaurang, mysiga butiker och möjlighet att paddla på Lödde å.
  • Bada på Lomma Beach och leva kustortsliv i hamnen

Läs mera om om allt du kan uppleva i Lomma här.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock