Ribersborgs badplats - citystrand med bryggor, kallbadhus och aktiviteter!


Ribersborg är Malmös populära badstrand, älskad av både turister och stadsborna själva.

Ribersborgsstranden, som sträcker sig över en fyra kilometer lång sträcka mellan Västra Hamnen och Limhamn, är känd för sitt långgrunda vatten och de många stora badbryggorna. T-bryggan, som till och med har sin egen busshållplats, känner alla vi Malmöbor till. Strandområdet bjuder också på fantastisk utsikt, både mot Öresundsbron och Västra hamnens välkända siluett, med Malmös imponerande skyskrapa Turning Torso.

Förutom möjligheten att ta sig ett uppfriskande dopp i havet finns det också ett stort utbud av aktiviteter att välja mellan på Ribersborg. Du kan basta och prova på kallbad i Kallis, Ribersborgs gamla klassiska badhus från 1867. Eller varför inte ta med familjen på en omgång minigolf, beach volley, paddla kajak eller prova SUP-bräda? Strandpromenaden längs havet är ett populärt cykel- och gångstråk året om, och på sommaren lever det upp med glasskiosker, korvkiosker, lekplatser och jordgubbsförsäljning. I besökscentret Naturum Öresund kan du även lära dig mera om havet och livet under ytan. 


Några fakta om Malmö

Malmö är Sveriges tredje största tätort och Nordens sjunde största. Här kommer några intressanta fakta om Malmö: 

  • Staden har över 325 000 invånare. Med hela 186 nationaliteter har Malmö en stor kulturell mångfald.
  • Malmö är en av de mest populära turistdestinationerna i Sverige och har mycket att erbjuda besökare, som shopping, evenemang, konst, parker, stränder och sevärdheter.
  • Staden grundades på 1250-talet och fick sina stadsprivilegier 1353.Malmö har en rik historia,  och några intressanta historiska sevärdheter är St. Petri kyrka från 1300-talet, Malmöhus slott från 1434 och Gamla staden innanför Malmö kanal. 
  • Malmös mest kända byggnader är skyskrapan Turning Torso, Öresundsbron mellan Sverige och Danmark, samt shoppingcentret Emporia, med sin futuristiska fasad.
  • Staden är en av de mest cykelvänliga städerna i världen och har över 500 km cykelvägar. Malmö är en av de mest hållbara städerna i Europa och har satt upp ambitiösa mål för att minska koldioxidutsläppen 

Skånes bästa badplatser

Tycker du liksom vi, att strandliv och bad är något av det bästa med sommaren? Vår lista över Skånes sjöar, utomhusbad och underbara badstränder hittar du här. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock