Vandra på Brösarps norra backar



Att vandra på Brösarps norra backar är en underbar upplevelse, särskilt under sensommaren när ljungen blommar! En bra utgångspunkt är Glimmebodagården, som ligger precis intill en trevlig rundslinga på fem kilometer. 

Brösarps backar är en av de mest populära områdena för vandring i Skåne, och det är lätt att förstå varför. Brösarp är känt för sina böljande kullar och unika natur. Norra Brösarps backar anses av många vara den mest majestätiska delen av området, där du ha en fantastisk utsikt ut över landskapet och Hanöbukten. Under sensommaren blommar ljungen och skapar ett lila hav, som sträcker sig så långt ögat kan nå. Detta är en syn du inte vill missa! Om du vill se ljungen i full blom är den bästa tiden att besöka området i slutet av augusti eller början av september.

Den blå rundan som går genom Brösarps norra backar är en relativt lätt vandringsled på 5 kilometer, som tar dig genom både skog och öppna fält. Leden är välmarkerad och tar dig till några av backarnas vackraste utsiktsplatser. Du kommer att passera betande djur längs vägen, så se till att hålla avstånd och respektera deras utrymme.

Efter vandringen passar det kanske bra med en paus på Glimmeboda hembygdsgård, där det finns bord och stolar för medhavd fika, samt utedass. De vackra gamla längorna visar upp en nästan orörd gårdsmiljö från 1700- och 1800-talen. I den öppna delen finns en liten utställning, och i alla fönster kan du beundra en samling fina, snidade trägubbar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock