Vellingeblommans Halloweenutställning


I Vellinge strax utanför Malmö ligger Vellingeblomman, som är ett populärt utflyktsmål med besöksträdgård, lekpark, café, restaurang och en stor butik för hem och trädgård. Inför jul, påsk och Halloween anordnas även välbesökta temautställningar. Halloweenutställningen hör till vår familjs favoriter och varje år brukar det bli minst ett besök, för att gå spökrunda och botanisera i den stora maskeradbutiken! 

Spökrundan, som finns i en både snäll och mera skrämmande variant, är en lång, mörk tunnel där du får vara beredd allt från höga ljud och blinkande ljus till läskiga figurer, som plötsligt hoppar fram. När du gått genom tunneln kommer du rakt in i maskeradavdelningen, där du hittar allt från peruker, masker och accessoarer till hela dräkter. Zombie, spöke, häxa eller lieman - oavsett om du är vuxen eller barn kan vi garantera att du hittar något roligt att klä ut dig till här! I butiken finns också massor av pynt till Halloweenfesten, som girlanger, dukar, ljuslyktor, fejkblod och olika typer skelett, fladdermöss och pumpor att dekorera med.



Vellingeblomman började som ett växthus med en liten trädgårdsbutik, men är idag ett av Skånes största utflyktsmål. Här hittar du inredning och pynt för varje säsong, en matbod full med delikatesser, samt bistro, café och en stor trädgård med lekpark. 




Fakta om Vellinge

Vellinge kommun, med nästan 38.000 invånare, ligger i sydvästra Skåne och gränsar till Trelleborg, Svedala och Malmö, samt havet. Kommunen har hela 75 km vacker Öresundskust med fina stränder och naturreservat, som är populärt bland både badgäster och naturälskare. I tätorten Vellinge bor ca 10.000 personer. 

Några saker att göra i Vellinge kommun:

  • Fotevikens Museum: Besök en Vikingastad och lär dig mer om vikingatiden.
  • Bada på några av Sveriges vackraste stränder: I Vellinge kommun hittar du några av landets vackraste badstränder, nämligen Skanörs havsbad, Falsterbo- och Ljunghusens strandbad samt Kämpingebadet. Du kan även ta ett dopp i simhallen Vanningen.
  • Vellingeblomman: Butik och utflyktsmål med allt du behöver för hem och trädgård. Här finns även en fin trädgård med lekplats, samt restaurang och café.
  • Majas Cottage: Handla de berömda Maja-lyktorna, samt inredning, kläder och presentartiklar. Här kan du även njuta av en god måltid på en mysig bistro.
  • Skanörs hamn: Ta en promenad i hamnen och njut av utsikten, samt den goda maten på uteserveringarna.
  • Kyrkor och ruiner: Både Skanör och Falsterbo har varsin vacker liten kyrka, och även varsin gammal ruin, Falsterbohus borgruin och Skanörs borg.
  • Vandra Skåneleden: Längs stora delar av kusten i Vellinge kommun kan du vandra, och njuta av vacker natur, pittoreska samhällen och självklart havet. 
  • Höllvikens Skulpturpark: Beundra solnedgången och de vackra statyerna längs strandpromenaden i Höllviken.
  • Fotokonst: Njut av fotografiska mästerverk på Falsterbo Photo Art Museum.
  • Falsterbotofflor: Skaffa ett par riktiga Skånetofflor hos Falsterbotofflan. 
  • Beundra badhytterna: Sveriges mest badhyttstäta kommun långa rader av både färgglada och vita badhytter i olika utformningar.
  • Hästar, fåglar och sälar: I Falsterbo finns både ett årligt fågelskådarevent, Falsterbo Bird Show, och en stor hästtävling, Falsterbo Horse Show. Många tar också en promenad ut på Måkläppen, näsets yttersta sandrevel, för att titta på sälarna som vilar på sandbankarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock