Julmarknad på Limhamn



Dagens utflyktsmål låg mindre än 500 meter hemifrån, nämligen den årliga, mysiga julmarknaden på Limhamns torg! Julmarknaden är ett två dagar långt evenemang som anordnas av föreningen Po Limhamn. I de rödmålade torgbodarna, som smyckats med både granris och ljusslingor, finns allt från konst och hantverk till mat, dryck, julpynt, julblommor och kransar. Här hittar du garanterat julklappar till någon du tycker om, eller kanske något fint att för att skämma bort dig själv så här i adventstider?  

Blir du hungrig eller sugen på något sött finns det stekt sill, grillkorv, brända mandlar och världens godaste danska äppelskivor; en slags munkar som serveras med florsocker. Julmarknaden bjuder dessutom på tal, levande julmusik, luciatåg och dans kring kranen. Så vackert när det skymmer och den stora julgranen lyser upp marknadsplatsen, med Limhamns vackra församlingshem i bakgrunden. 

Julmarknad på torget, den stämningsfulla julbelysningen längs våra shoppinggator och Tomtens Hus under upplysta träd på RF Bergs plats, det är riktig julstämning för oss som Limhamnsbor!

Fakta om Limhamn

Limhamn är en populär stadsdel med högst levande småstadskänsla, belägen sydväst om centrala Malmö. Här kommer några saker du kanske inte visste om Limhamn:

  • Limhamn har cirka 15.000 invånare och inflyttningen är stor. Nya bostadsområden finns bland annat vid kalkbrottet, på Ön och i den helt nya stadsdelen Limhamns Sjöstad.
  • Limhamns kalkbrott är norra Europas största. Idag är det ett naturreservat med rikt växt- och djurliv, som bland annat är hem för en utrotningshotad padda.
  • En färjelinje från Limhamn till Dragør i Danmark fanns mellan 1960 och 1999. Den var en av de mest trafikerade färjelinjerna mellan Sverige och utlandet. Idag är gamla Dragörkajen en trevlig mötesplats med livligt restaurangliv och charmiga gamla fiskehoddor, som vittnar om den tidigare livliga fiskeverksamheten.
  • Flera av Gamla Limhamns pittoreska gathus har anor till 1800-talet, och bygdes av dåtidens fiskarfamiljer. 
  • Sibbarps strandpark är ett av Malmös mest populära rekreationsområden, med flera badbryggor och sandstränder. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock