Tomtebyn på Vellingeblomman


Tomtebyn på Vellingeblomman är Nordens största julutställning och julbutik! Den har funnits sedan 1993 och växer sig större för varje år, så här finns alltid något nytt och roligt att upptäcka. I vår familj brukar det bli minst ett besök varje år, trots att lådorna med julpynt sedan länge är farligt sprängfulla här hemma! 

Tomtebyn hos Vellingeblomman är uppbyggd av vackra, vintriga kulisser och ljuvliga små landskap. Här kan du bland annat se tomtar som bakar, åker rutschkana eller snarkar när du trycker på en knapp. Ett gäng pingviner åker skridsko, och isprinsessan sitter i sin vackert smyckade vagn, som dras av en vit häst. Det är verkligen som att kliva in i en helt annan värld, fylld av vintrig magi! 


Störst i Sverige är Vellingeblomman även på de vintriga miniatyrerna från Luville, som du kan se uppställda i vackra små byar. Här finns även tusentals juldekorationer i olika färger och stilar, samt ett stort utbud av julbelysning för både inomhus- och utomhusbruk. Är du på jakt efter julklappar finns det också mycket fint att välja mellan, både i inredningsbutiken och på delikatessavdelningen.


Vellingeblomman började som ett växthus med en liten trädgårdsbutik, men är idag ett av Skånes största utflyktsmål. Här hittar du inredning och pynt för varje säsong, en matbod full med delikatesser, samt bistro, café och en stor trädgård med lekpark. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock