Emporia, södra Sveriges största köpcentrum

I stadsdelen Hyllie här i Malmö ligger Emporia, södra Sveriges och ett av Skandinaviens största köpcentrum. I den här byggnaden, som även är känd för sin prisbelönta arkitektur, hittar du hela tre stora våningsplan med ett brett utbud av butiker, service, restauranger och caféer. 

Emporia har ungefär 140 butiker att utforska, och här finns både svenska och internationella kedjor representerade. Mode är den största kategorin, men du hittar även allt du kan tänkas behöva inom hälsa och skönhet, hem och inredning, samt elektronik, fritid och hobby. För alla loppisälskare finns också en stor Myrorna second-hand butik; här brukar det ofta bli ett besök när vi är på Emporia! Blir du hungrig eller du sugen på något gott under shoppingturen har du cirka 30 olika mat- och fikaställen att välja mellan. Här hittar du allt från kaffe, kakor och glass till hälsosamma juicer och god mat, med spännande smakupplevelser från världens alla hörn. Den nya food courten, Umami District, erbjuder också smidig take-away om du hellre vill njuta av maten hemma.  



Vill du komma bort från det hektiska folkmyllret en stund kan du leta upp den gröna spiraltrappan med en djungel av klätterväxter, som ligger mitt i köpcentret. Följer du den kommer du till Emporias stora takterass, med trevliga platser att sitta på, en trädgård och en utsiktsplattform som bjuder på vackra vyer. Här kan du blicka ut över stadsdelen Hyllie med sin spännande arkitektur, eller spana bort mot Öresundsbron i horisonten. Innan du åker kan du handla mat och annat du behöver i de stora dagligvarubutikerna, som ligger på köpcentrets bottenplan. En trevlig plats för att shoppa, äta gott och umgås, som dessutom har mycket fint att vila ögonen på!






Några fakta om köpcentret Emporia: 

  • Köpcentret öppnades den 25 oktober 2012
  • Byggnaden ritades av den kända arkitekten Gert Wingårdh
  • Ytan i köpcentret är hela 93 000 kvadratmeter och ca 2/3 av detta är handelsyta
  • Emporia är mest känt för de spektakulära, böljande glasfasaderna vid köpcentrets entréer.
  • Priset för bästa köpcentrum tilldelades Emporia 2013, under arkitekturfestivalen World Architecture Festival
  • Byggkostnaden för köpcentret var cirka 2 miljarder kronor

Populära inlägg