Väsenvandring vid Stenshuvud



Under årets höstlov anordnas mysiga väsenvandringar för barnfamiljer i Stenshuvuds nationalpark. Utklädda guider berättar om djuren och naturen, men även om platsens historia och alla spännande sägner! Flera olika mytologiska varelser har funnits i folktron och i de berättelser om Stenshuvud som spridit sig i trakten, bland annat troll, en jätte och en förtrollad enslig en. Väsenvandringen, som tar lite mera än en timme, går längs en lättvandrad stig, som är lämplig för både barn och vuxna. 


Vi avslutade dagens mysiga och annorlunda utflykt med att äta matsäck i höstsolen, klättra i träd och känna på vattnet nere vid strandkanten, som redan hunnit bli rejält kallt jämfört med hur det var under sommarens badutflykter. 


Några fakta om Österlen:

  • Österlen är en slätt- och skogsbygd i sydöstra Skåne, som kännetecknas av naturskönhet, lantliv och pittoreska kustsamhällen. De största tätorterna på Österlen är Ystad, Tomelilla och Simrishamn.
  • Österlen är bland Sveriges mest populära resmål, och erbjuder allt från handdrejad keramik och konst till matkultur, gårdsbutiker, teatrar, loppis och retrobutiker. 
  • Norra delen av Österlen, med Kivik, Yngsjö och Åhus, ingår i ett kulturområde som kallas för Ålakusten.
  • Österlen är känt för sina äppelodlingar och det finns flera gårdsbutiker där du kan köpa äppelprodukter som must, cider och marmelad.
  • Österlen är också känt för sina milslånga fina stränder, bland annat Åhus havsbad, Yngsjö havsbad, Haväng, Knäbäckshusen, Rörums strand, Stenshuvuds strand, Sandhammaren, Löderups havsbad och Ystad havsbad.
  • Förutom att bada kan du vandra och cykla, eller bara strosa runt och njuta av det berömda ljuset.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock