Slottsparken i Malmö



Idag trotsade vi regnvädret för en promenad i Slottsparken här i Malmö. Parken ligger i anslutning till Malmöhus slott och är ett av stadens mest populära grönområden. Den anlades i början av 1900-talet, i ett område som tidigare varit militärt övningsområde. Här hittar du allt från små skogspartier till öppna gräsytor och dammar. Genom parken går också Malmö kanal, som kan korsas på flera olika gångbroar längs promenadvägarna. 



Slottsmöllan är en fin och välbevarad gammal kvarn mitt på en stor gräsmatta, som är en populär plats för picknick. Slottsträdgårdens kafe ligger vackert inbäddat i blomsterhavet, och om somrarna är det ett av Malmös mest populära platser att träffas för fika eller lunch. Här anordnas också trevliga kvällar med livemusik, som kan avnjutas med ett gott glas vin i skenet av mysig trädgårdsbelysning. I parkens ytterkanter finns även Casino Cosmopol, Malmö Stadsbibliotek och populära Sagolekplatsen. 



Redan maj är Slottsträdgårdens vackra planteringar lummigt gröna, och du kan njuta av de första försommarblommornaSlottsträdgården är en öppen ekologisk trädgård där det odlas allt från grönsaker till hundratals olika perenner för att inspirera besökarna. Slottsträdgården drivs idag av Malmö Stad, men skapades på initiativ av trädgårdsintresserade Malmöbor, som länge drev den själva inom sin förening. Slottsträdgårdens Vänner och deras medlemmar disponerar ännu idag över ett antal mycket eftertraktade odlingslotter mitt i trädgården. I Slottsparken hålls varje år Malmö Garden Show, som är en trädgårdsfestival med utställningsträdgårdar och trädgårdsmarknad. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock