En vacker vinterdröm i Folkets Park, Malmö


Folkets Park i Malmö har förvandlats till en vacker vintervärld! I landet Vinterdröm bor magiska små vättar och en isprinsessa, och mitt i den stora plaskdammen, som brukar vara full av glada barn om sommaren, sitter en hel björnfamilj! 

Folkets Park, som ligger mellan Amiralsgatan och Möllevången i Malmö, är en älskad plats som har betytt mycket för både Malmöborna och stadens besökare i över 130 år. Parken grundades 1891, vilket faktiskt gör den till Sveriges äldsta folkpark! Här finns stora gräsytor, som är populära för picknick under sommarens varma helger och kvällar. Flera olika lekytor håller barnen glada och aktiverade. Det finns också möjlighet att spela minigolf eller boule, åka cykelbana, eller besöka Malmös reptilcentrum. Många Malmöfamiljer håller sina barnkalas här, vid de stora bänkarna och borden, som får nyttjas fritt av alla besökare.

I Folkets parks underhållningskalender hittar du en mängd olika föreställningar, både utomhus eller inne på slottsliknande Moriska Paviljongen. Mitt i parken ligger populära restaurangen Far i Hatten, och det finns även kiosker för glass och fika.  Folkets park byter skepnad inför de olika årstiderna, med fina och stämningsfulla utsmyckningar. Våren går i härliga pasteller, sommaren är blommig, hösten bjuder på läskiga Halloween-upplevelser och på vintern får vi njuta av den här gnistrande, vita sagovärlden. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock