Rökeriet mellan Åhus och Yngsjö


Rökeriet mellan Åhus och Yngsjö är en härlig plats, som kombinerar prisbelönt restaurang med delikatessbutik och cateringverksamhet. Rökeriet ligger på en vacker plats, precis intill Helge Å. Här är det rejäla och färska råvaror som gäller, gärna svenskt och närproducerat efter säsong. Det är inte bara maten och tillbehören som lagas på plats, utan även efterrätter och brödet som serveras till middagen är hembakat. Så lite halvfabrikat som möjligt, är de unga ägarna Linnea Lindberg och Robin Erikssons filosofi.



 På vardagarna serverar restaurangen lunchmeny med dagens rätt, men på kvällen är det lyxig bistro- och helgmeny som gäller! Här finns ett stort urval av fisk och skaldjursrätter, men även kött för den som hellre vill ha det. Bland förrätterna kan du bland annat välja mellan gravad lax, lättrökt fläsksida eller husets specialitet - rökta räkor. Huvudrätterna är allt från varmrökt lax till en generös räkmacka eller en god köttgryta. Du kan också få en läcker fiskrätt gjord på dagens fångst av öring, regnbågslax eller röding, vilket vi valde under vårt besök. Mums! Orkar du så finns det även flera olika goda, hemlagade efterrätter att välja mellan. 

Butiken har ett stort sortiment av läckerheter! Här hittar du egen rökt lax, makrill, sill och räkor. Dessutom finns det sillinläggningar, såser och andra tillbehör. Om du är sugen på något extra, har de också delikatesser som ost, chark, kex, marmelader och senap. 

Vill du se mera av Åhus, eller kanske hela Skåne? 

Här hittar du Skånes största sevärdheter och besöksmål, och 15 saker att se och göra i Åhus!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock