Wanås Tape och Solaris - nyheter på Wanås konst!


Wanås Konst är en skulpturpark och konstcentrum i Knislinge i nordöstra Skåne. Två av nyheterna för detta år är skulpturen Solaris och konstprojektet Tape Wanås. 

Solaris är en utomhusskulptur av den danske konstnären Peter Linde Busk. Skulpturen är formad som en pumpa och är över 4 meter i diameter. Den är stor nog för att man ska kunna gå in i den och har fått sitt namn efter författaren Stanislaw Lem och filmmakaren Tarkovskij. Installationen Tape Wanås skapades av konstnärskollektivet Numen/For Use. Konstprojektet fyller den gamla ladan på Wanås och påminner om en mäktig halvtransparent kokong som suger sig fast mellan träbjälkarna i sid- och höjdled. Dess organiska arkitektur trotsar omgivningens strikta geometri. Några personer åt gången får lov att gå in i den fantastiska installationen, som består av 44 kilometer komposterbar tejp. 

På Wanås finns en fin blandning av permanenta verk och tillfälliga installationer och utställningar, som gör att det alltid finns något nytt att upptäcka! Här finns också café och restaurang med härliga uteplatser, skaparrum och butiker med allt från presenter och inredningsföremål till konstlitteratur och lokala delikatesser. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock