Classicum växthus och Segers mat i Kabbarp


Gillar du trädgårdsinspiration, god mat och fika och mysiga butiker? Då är Classicums besökscentrum i Kabbarp ett trevligt utflyktsmål!

Classicum Växthus är ett företag som specialiserar sig på växthus, orangerier och uterum i många olika modeller. I Kabbarp mellan Burlöv och Staffanstorp har de en stor utomhusutställning, som blivit ett populärt besöksmål. Om du är intresserad av att bygga en egen oas hemma i trädgården kan du få hjälp med allt från rådgivning till planering och byggande. Men även om du inte går i växthustankar är de vackra omgivningarna en härlig plats för i inspiration till uteplatsen eller balkongen. Här hittar du också också en fin butik med växter, böcker, trädgårdsredskap, inredning och presenter. Vi passade på att spana in den snygga Halloween-dukningen, och köpa med oss några roliga dekorationer. Sommartid finns även en vacker blomsterodling med självplock, där du kan sätta ihop din egen bukett enligt säsong. 

Segers mat driver restaurang och café inne på området. Här kan du njuta av fika eller lunch i en magisk miljö. Varje dag finns dagens lunch, oftast husmanskost med en lyxig tvist. Konditoriet är verkligen något utöver det vanliga, med handgjorda bakverk av skickliga konditorer. Vi tog en lyxig höstbakelse formad som en pumpa, och en himmelsk chokladkaka. Så härligt att fortfarande kunna fika ute i höstsolen nu i oktober! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock