Zoégas Café 1886 i Helsingborg


Helsingborgs stolthet och kaffet som nog har en speciell plats i alla skåningars hjärtan heter Zoégas. Vill du avnjuta en  nybryggd kopp av hela Skånes favoritkaffe på dess hemmaplan, då ska du besöka anrika Zoégas Cafe 1886 i Helsingborg!  Zoégas kafferosteri grundades av Maria och Carlos Zoéga i Helsingborg år 1886. Ännu idag finns produktionen kvar i staden, och vid infarten från norr kan man allt som oftast ha turen att känna den goda doften av nymalda bönor, om bara vindarna ligger rätt. 

Ända sedan 1901 har Maria Zoégas Cafe 1886 funnits i samma lokaler på Drottninggatan där de ligger idag. Här kan du sätta dig och ta en fika med en nybryggd kopp Zoégas, och självklart finns det alltid flera sorter att välja mellan. Vill du köpa med dig kaffe hem är det också här du hittar världens största utbud av olika Zoéga-sorter. Ångrar du att du inte köpte med dig flera paket? Ingen fara, i Zoégas webbutik Nybryggt kan du beställa hem mera!



Mera att se och uppleva i Helsingborg

Helsingborg är centralort i Helsingborgs kommun i nordvästra Skåne, och även landskapets näst största stad, med 112.000 invånare. Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del, där knappt 4 km skiljer Sverige från Danmark, och färjetrafiken till Helsingör är livlig. Stadens historia sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden, mycket tack vare det strategiskt viktiga läget här vid porten till Östersjön. 

  • Kärnan och rådhuset: Kärnan är en medeltida fästning som ligger i centrala Helsingborg. Rådhuset är en byggnad i renässansstil som ligger i närheten av Kärnan.
  • Landborgspromenaden: Landborgspromenaden är en promenadväg som sträcker sig längs med en höjd i staden. Den erbjuder en vacker utsikt över Öresund och Danmark.
  • Fredriksdals friluftsmuseum: Ett museum där du kan du uppleva en bit av Skånes historia genom att besöka gamla hus, samtidigt som du njuter av vackra trädgårdar.
  • Sofiero slott: Ett kunglig sommarresidens som omges av en stor park med många olika trädgårdar.
  • Dunkers kulturhus: Dunkers kulturhus är ett kulturcentrum i Helsingborg, med konsthall, museum, bibliotek och restaurang. 
  • Tropikariet: Här kan du se allt från apor och krokodiler till ormar och sköldpaddor.
  • Zoégas café: Zoégas café är en kaffebutik och café i Helsingborg. Här kan du njuta av en kopp kaffe och köpa med dig kaffe hem.
  • Pålsjö slottspark: Pålsjö slottspark är en stor park som omger Pålsjö slott, med bland annat en grönskande kärlekstunnel.
  • Sundsbussarna till Helsingör: Båtar som trafikerar mellan Helsingborg och Helsingör. Det är en snabb och smidig transport mellan de två städerna¹.
  • Wallåkra Stenkärlsfabrik: En anrik keramikverkstad med en stor brännugn i äldre modell, som fortfarande är i bruk. 
  • Rååns dalgång: En naturskön plats med fina promenadstråk längs med Råån och vid Raus kyrka.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock