Malmös bästa pastarestauranger



Är du i Malmö och blir sugen på italienskt? Då har du tur, för här finns några riktigt bra pastarestauranger! 

  • Little Italy - en undangömd pärla i Limhamns Sjöstad, som serverar fantastiskt god tryffelpasta med oxfilé eller skogssvamp. Dessutom har de ett stort utbud av spännande, äkta italienska drycker att avnjuta till måltiden.   
  • Osteria Qui - på Slottstadens mysigaste italienska restaurang hittar du bland annat hemmagjord pappardelle med vildsvinsragu, och orkar du en dessert kan vi varmt rekommendera semifreddon med pistage. 
  • DiPenco - när jag jobbade inne i Malmö centrum för över 10 år sedan upptäckte vi denna lilla källarrestaurang i kvarteret bakom Malmö Opera. Här hittar du bland annat fantastiska varianter av fylld ravioli. Dessutom kan du handla med dig italienska delikatesser hem!
  • Papi - klassisk och modern italiensk mat i Malmö saluhall. Mustig tomatsås med chili, burrata och basilika får du om du väljer den populära Pasta all'Arrabbiata, men det är ett svårt val mellan den och den goda lasagnen, tycker vi. Till efterrätt finns en gudomlig tiramisu med nougat. 
  • 400 grader - mysig italiensk restaurang mellan Triangeln och Möllevångstorget, där det är svårt att välja mellan skaldjursspagettin och den med salsiccia och Karljohansvamp. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock