Butik Porttornet: Hållbarhetstänk och unika produkter



Hitta hit: Borgeby Slottsväg 13, Lomma. Butiken finns i längorna framför slottet. 

Öppettider: tisdag 16-20, onsdag - söndag, kl 11-16

Följ på Instagram

Artikeln är ett sponsrat samarbete.

Butik Porttornet är en fin liten livsstilsbutik i längorna utanför Borgeby slott i Lomma, där du hittar vackra saker till hemmet, köket och dig själv. Här finns inredningsdetaljer som ljusstakar, lyktor och vaser, bruksföremål som keramik och glas, kökstextilier och linnekläder, samt produkter för hudvård och klädvård. Sortimentet med delikatesser är noga utvalt, med bland annat oljor, honung, drycker och godis.  



Vi fick en pratstund med butiksinnehavare Tanja Tempte

Hur kom du på idén till ditt företag? 

Parallellt med att driva butiken jobbar jag på Magasinet Skåne, som presenterar evenemang, utflyktsmål och verksamheter här i vårt fina landskap. Reportagen handlar ofta om just trevliga butiker och att öppna en egen liten butik var min dröm för livet som pensionär - att få omge mig med fina saker jag själv tycker om och dessutom ha möjlighet att träffa nya människor. Under pandemin fick jag tid att tänka mera på mitt koncept, och bestämde mig för att göra verklighet av planerna redan då! 

Hur ser en extra kul dag på jobbet ut?

Jag tycker det är roligt att leta upp produkter som är lite ovanliga, som inte finns över allt. Det finns en tanke bakom allt i mitt sortiment och hållbarhet i olika former är ett nyckelord. Kvalitet är en grundförutsättning, det ska vara bra grejer som du kan använda länge. Det mesta är producerat i Sverige, med en hel del lokalproducerade inslag. De 3D-printade dekorationerna och vaserna från PetraDesign produceras här i Lomma, och faten och muggarna kommer från Keramikboden i Barsebäck. Extra mycket brinner jag för återbruk, som glasen, flaskorna och vaserna jag precis fått in från Återbrukshyttan i Bollnäs. Allt är gjort av gamla glasflaskor och burkar!  

Berätta något roligt som hänt, eller något du lärt dig under tiden du haft ditt företag!

Att starta eget företag innebär att man lär sig nya saker nästan hela tiden, i stort som smått. När jag öppnade butiken hyrde jag först in mig i porttornet - en underbar lokal, som verkligen gav butiken en unik känsla. Men den hade fyra våningar och högst upp låg kassan. Det blev mycket springande i trapporna, och jag hann ofta undra hur jag tänkte där egentligen!? 


Mera att se och göra i Lomma

Kustkommunen Lomma, precis norr om Malmö, har mycket att erbjuda! Här kan du bland annat:

  • Botanisera bland växterna i Alnapsparken och se Alnarps slott
  • Uppleva natursköna Höje å på en flotte. 
  • Följa den vackra strandpromenaden mellan Lomma och Bjärred
  • Besöka Borgeby slott, med restaurang, mysiga butiker och möjlighet att paddla på Lödde å.
  • Bada på Lomma Beach och leva kustortsliv i hamnen

Läs mera om om allt du kan uppleva i Lomma här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock