Designfestivalen Southern Sweden Design Days

söndag 26 maj 2024

Southern Sweden Design Days 2024 
 Southern Sweden Design Days är Malmös internationella designfestival, som i år arrangerades för fjärde gången. Utställningarna visas en långhelg i slutet av maj och hålls i charmiga Lokstallarna på Kirseberg. 

På Southern Sweden Design Days har företag, institutioner, kollektiv och privatpersoner som är verksamma inom någon form av design möjlighet att visa upp sitt arbete, eller berätta om det på scenen där det hålls föredrag, intervjuer och panelsamtal. Som besökare får du uppleva nya, kreativa och hållbara lösningar på allt från möbler och inredning till odling, konst och kläder.
 

Matverkstaden precis intill lokstallarna har öppet med god mat och trevlig uteservering. På designmässan finns även fika, trevliga lekområden och workshops för barnen, samt försäljning av fint hantverk. Förutom de utställare du träffar på mässans huvudområde i Kirseberg medverkar även flera olika aktörer runt omkring i Malmö på olika sätt, med öppet hus, utställningar, konstinstallationer eller workshops. 

Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center i Malmö, som är en mötesplats för arkitektur, design och konsthantverk. Deras ordinarie verksamhet, med flera årliga utställningar, föreläsningar butik och café, hittar du  på Hedmanska gården vid Lilla torg.