Malmö Garden Show i Slottsparken

söndag 26 maj 2024

Malmö Garden Show 2024
 

Malmö Garden Show är en stor trädgårdsfest, som går av stapeln en långhelg i slutet av maj varje år. Arrangemanget hålls i härlig miljö i Slottsträdgården mitt i centrala Malmö, och bjuder på marknad, roliga aktiviteter och massor av inspiration - dessutom med gratis inträde!

På grönområdet intill den charmiga gamla väderkvarnen Slottsmöllan anordnas en stor marknad med fint utsmyckade tält. Växter och utomhusmiljö är i fokus, och flera olika plantskolor från hela Skåne är på plats, med växter, fröer, trädgårdsredskap och mängder av fina dekorationer. Dessutom hjälper de gärna till med värdefulla tips och råd för vad du kan plantera eller odla hemma, på bästa sätt. I år fanns även Erikshjälpen och Röda korset, två av våra stora secondhand-kedjor, på plats bland marknadsstånden och inspirerade med härliga förslag på hållbar inredning för uteplatser och balkonger.

   
 

I tillägg till marknaden är Malmö Garden Shows stora dragplåster de fantastiska inspirationsträdgårdar och balkongmiljöer som byggs upp i parken, där du som besökare kan strosa runt och få idéer till dina egna odlingsdrömmar. Årets  fantasifulla balkonger kallades Grönsakslandet, Dyrbara droppar, Dye Garden, Sommarminnen, Odlingsbubblan och Senseo. De vackra trädgårdarna hette Sanctuary, A Bonsai for real, Stugdrömmen, Mini, A Löv Story, The Oak Tranquility Garden och Life on Mars. Installationerna hade olika uttryck och design, men gemensamt för dem alla var att de på något sätt hade hållbarhet, närproducerat och återbruk som utgångspunkt. Som besökare får du även vara med och rösta på din favorit!

Under trädgårdsfesten bjuds det även på lärorika föredrag, roliga aktiviteter som tävlingar och pyssel, samt intressanta guidningar i Slottsträdgårdens fina permanenta trädgårdsrum och odlingar. Dessutom finns massor av möjligheter för en skön paus med god mat, fika eller glass. Malmö Garden Show har arrangerats av Malmö stads fastighets- och gatukontor sedan 2011, och är en del av stadens fokus på hållbarhet och ökad biologisk mångfald.