Trädgårdsmässa i Lunnarp: Österlen Garden Show

lördag 11 maj 2024


I år var första gången vi besökte Österlen Garden Show - en stor och populär trädgårdsmässa som hålls i maj varje år. I lilla Lunnarp utanför Tomelilla samlas trädgårdsintresserade från hela Skåne, men även från resten av landet och till och med från andra sidan Öresund. Här hittar du kring 80 olika utställare, som bjuder på råd, kunskap och inte minst massor av härlig inspiration att ta med sig hem!

 


Flera plantskolor är på plats med växter och fröer, samt fina dekorationsföremål att handla med sig till trädgården, uteplatsen eller balkongen. Dessutom träffar du hantverkare, trädgårdsdesigners, återförsäljare av växthus, anläggare och mycket mera. 

Det är lätt hänt att tiden springer iväg när du strosar runt på mässan, men här är ingen risk för att behöva gå hungrig, för på mässområdet hittar du flera olika vagnar med mat, glass och fika. För barnen finns allt från skattjakt till mysigt pyssel och plantering. Inte nog med detta, Österlen Garden Show har också två scener med roliga och lärorika föreläsningar, av såväl experter som kändisar. Vi fick bland annat lyssna på föredrag av Karl-Fredrik på Eklaholm, Frank Erichsen från 100% bonde på TV och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson.