Glamping bland vinstockarna på Arilds Vingård


Vill du glampa mitt i en skånsk vinodling? Då är det härliga Arilds Vingård du ska besöka! 

Övernattningen i glampingtält mitt ute i vinodlingen på Arilds Vingård gjorde vår vandringshelg på Kullaberg extra härlig. Inte nog med att omgivningen är fantastiskt vacker, du kan också delta i en intressant guidad visning och lära dig mera om druvorna. Det var spännande att få veta mera om förutsättningarna för vinodling här i Skåne och höra roliga anekdoter från vingårdens utveckling, tyckte vi! Turen avslutades med provsmakning direkt från vincisternerna i källaren, och på kvällen blev det sen middag på gårdens restaurang, där vi fick se solen gå ner över vinodlingen.   


I de mysigt inredda tälten sover du i en riktigt, bäddad säng. Precis lika bekvämt som på ett hotellrum, men ändå med en känsla av att vara mitt ute i naturen. Underbart att vakna till trädens sus, ta på sig morgonrocken och gå bort till utomhusduscharna, där sommarvindarna blåser in under draperiet! Håret fick soltorka i vilstolarna utanför tältet, där vi slog oss ner en stund innan den goda frukostbuffén, som serverades inne i vingårdens restaurang. Innan vi åkte hemåt tog vi en promenad ner till mysiga kustbyn Arild


Mera att se och uppleva i Höganäs: 

Höganäs kommun med ca  28.000 invånare och betydligt fler årliga sommargäster har mycket att erbjuda sina besökare. Här är några förslag på sevärdheter och aktiviteter i området:

  • Salthallarna: En populär samlingsplats med flera olika butiker där du kan köpa allt från kläder och inredning till lokala delikatesser och hantverk, samt fika eller äta. 
  • Kullabergs naturreservat: En av Sveriges mest spektakulära kustmiljöer, med branta klippor och vackra vandringsleder
  • Arilds vingård: En stor familjevingård som erbjuder vinprovningar, vingårdsvisningar, B&B och glamping mitt i vinodlingen.
  • Krapperups slott: Ett slott som är känt för sin vackra trädgård och sina konstutställningar .
  • Brunnshögs kyrka: En kyrka som ligger i Brunnby och är känd för sin vackra arkitektur och sina målningar .
  • Mölle Fyr: En fyr som ligger längst ute på Kullahalvöns spets, med vacker utsikt över havet och området runt omkring.
  • Farhults Mölla och Bräcke mölla: Två historiska väderkvarnar som är populära utflyktsmål.
  • Nimis: Lars Vilks drivvedsskulptur i hans självutnämnda rike Ladonien.
  • Kustbyarna Mölle, Arild, Skäret och Nyhamnsläge: Pittoreska, äldre villaområden med vackra småbåtshamnar, stränder och naturområden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock