Cykla (tandem) på Ven!


Ven är en liten ö i Öresund, mellan Sverige och Danmark. Här finns endast ca 400 permanent bofasta, men sommargästerna och besökarna är långt, långt fler! Här finns inte bara en fantastisk kustnära natur, med höga klippbranter och magiska vyer över havet, utan även ett stort utbud av besöksmål. Mest kända är Tycho Brahes museum, whiskeydestilleriet Spirit Of Hven och St Ibbs 1200-talskyrka, men på Ven kan du även strosa runt i pittoreska fiskelägen, se fyrar och vandra med alpackor. Utbudet av mat- och fikaställen är stort, och du kan även shoppa allt från keramik till konst, silversmide och lokaltillverkade delikatesser. 


Det lättaste sättet att ta sig runt på Ven är med cykel. Du kan cykla tvärs genom ön längs huvudgatan, som sträcker sig från färjeläget Bäckviken via samhället Tuna och vidare till kustbyn Kyrkbacken, men det går även bra att ta cykeln längs stora delar av den led som sträcker sig längs Vens kust, där du bland annat får chans att se det imponerande backafallet. Från Tuna kan du också ta en avstickare till den lugna och mysiga badstranden vid Norreborg. Missa inte att cykla vidare västerut längs oerhört vackra Tyska vägen och Husarviksvägen, som går precis vid havet. 

Vens Cykeluthyrning, som ligger precis uppe på backkrönet vid Bäckviken, har inte mindre än 1500 gula cyklar, som står och väntar på säsogens besökare! Här finns cyklar i dam-, herr- och barnmodell, men mest kända av de lysande gula cyklarna är nog de berömda tandemcyklarna, som gör turen till ett extra spännande äventyr! Att cykla på en tandemcykel är inte så svårt, men det ställer en hel del krav på samarbete och kommunikation. Den som sitter fram styr, medan den som sitter bak måste försöka hålla samma takt, för att tandemcykeln ska få en bra balans.   

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock