Glamping vid havet på Strandbaden Beach Camp, Höganäs



Vill du prova glamping på ett ställe som få känner till? Några kilometer norr om Höganäs ligger Destination Strandbaden, en semesterby med drömläge precis intill Öresund. Här finns en campingplats, en reception med kiosk och ett litet hotell. Vi bestämde oss för att prova säsongens nyhet - glamping!  I de tre tälten, som är inredda med bäddade dubbelsängar, mattor och ljuslyktor, hittar man även värmeelement, handdukar, vattenkokare, te, kaffe och vinglas. Med andra ord precis lika bekvämt som ett riktigt hotellrum, men med fördelen att du kan ligga och lyssna på fåglarnas kvitter och trädens sus när du vaknar! Dusch och toa finns i servicehuset precis intill. Tälten står på små trädäck, placerade i en sluttning ovanför campingplatsen. Den egna uteplatsen med havsutsikt var helt perfekt för en mysig kväll med kex och ost, tyckte vi, och när skymningen faller är det bara några få steg ner till sandstranden. Missa inte att gå ner hit om du vill se en oslagbar solnedgång med Kullabergs vackra siluett i bakgrunden!


Destination Strandbaden ligger precis intill naturreservatet Nyhamnsläge och Strandbadens kusthed, med gammal betesmark och tallskog. Ett brett rev sträcker sig ut i havet och bildar en udde omgiven av grunt vatten. Här brukar flera olika sjöfåglar rasta, och platsen är populär bland fågelskådare. Skåneleden SL5 Öresund går genom naturreservatet och följer du den norrut, som vi gjorde, kommer du till mysiga Nyhamnsläge. Här kan du strosa runt och titta på fina gamla trähus, eller varför inte ta en fika i den pittoreska lilla småbåtshamnen?

Destination Strandbaden har fått nya ägare och ännu finns ingen hemsida, men det gick bra att boka via tjänsten booking.com och välja alternativet "Dubbelrum med terrass" för glampingtälten.

Mera att se och uppleva i Höganäs: 

Höganäs kommun med ca  28.000 invånare och betydligt fler årliga sommargäster har mycket att erbjuda sina besökare. Här är några förslag på sevärdheter och aktiviteter i området:

  • Salthallarna: En populär samlingsplats med flera olika butiker där du kan köpa allt från kläder och inredning till lokala delikatesser och hantverk, samt fika eller äta. 
  • Kullabergs naturreservat: En av Sveriges mest spektakulära kustmiljöer, med branta klippor och vackra vandringsleder
  • Arilds vingård: En stor familjevingård som erbjuder vinprovningar, vingårdsvisningar, B&B och glamping mitt i vinodlingen.
  • Krapperups slott: Ett slott som är känt för sin vackra trädgård och sina konstutställningar .
  • Brunnshögs kyrka: En kyrka som ligger i Brunnby och är känd för sin vackra arkitektur och sina målningar .
  • Mölle Fyr: En fyr som ligger längst ute på Kullahalvöns spets, med vacker utsikt över havet och området runt omkring.
  • Farhults Mölla och Bräcke mölla: Två historiska väderkvarnar som är populära utflyktsmål.
  • Nimis: Lars Vilks drivvedsskulptur i hans självutnämnda rike Ladonien.
  • Kustbyarna Mölle, Arild, Skäret och Nyhamnsläge: Pittoreska, äldre villaområden med vackra småbåtshamnar, stränder och naturområden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock