Friluftsliv: 10 saker på önskelistan våren 2024!


Kläder och prylar för friluftsliv, våren 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Tretorn, Outdoorexperten, Life, Nordic Nest, Kockums Jernverk och Revolution Race.

Våra helger och lediga dagar innebär ofta utflykter där vi kombinerar fika och besök i mysiga butiker med vandring eller picknick ute i naturen. Här hittar du några av mina favoriter just nu, när det gäller kläder, väskor, picknick-prylar och annan utrustning som är bra att ha för friluftsliv!


1. Torr och snygg: Så här års är vädret inte att lita på, och en regnrock är alltid bra att ha med sig! Helsingborgsföretaget Tretorns nya Wings A-Shape är en lite mera utsvängd modell än deras klassiska raka unisex-regnrock, och ger en fin silhuett. Älskar dessutom färgen, Oil Green!
2. Varma handleder: Svenska Houdini's Power Wrist Gaters i färgen Mother of Greens med utsida i jersey och insida i microfleece är sköna att ha runt handlederna under de ruggiga dagar när solen vägrar titta fram. Perfekt att ha resten av händerna fria om man vill ta mycket foton, tycker jag!

3. Varmt, hållbart och naturligt: Jackan Nls Twig Ful Zip från svenska Ivanhoe är gjord i 100% naturlig ull, utan färgämnen och kemikalier. Perfekt för att hålla värmen, och den neutrala färgen Nutmeg gör den till ett bra basplagg att använda och trivas i många år framöver.
4. Picknick-klassiker från Kockums: De härliga emaljmuggarna från svenska Kockums Jernverk är perfekta att ha med sig till både varma och kalla drycker, oavsett årstid. Hållbara klassiker som kan följa med ut på äventyr i årtionden framöver!


5. En Primus-termos som piggar upp: Från svenska Primus kommer den läckra termosen TrailBreak Lunch Jug Älskar den piggt gula färgen, som lyser i kapp med både vårsolen och de första krokusarna!

6. Snygg ryggsäck från 2117 of Sweden: De snygga ryggsäckarna som man rullar ihop i toppen har jag haft span på länge! Elghult i grått kommer från 2117 of Sweden

7. Sporks från Light My Fire. Färgglada och svensktillverkade multibestick som Light My Fire Spork är precis rätt för att framkalla vårkänslor under utflykterna så här års. Vi låter var och en i familjen välja sin favoritfärg!

8. Goda och glutenfria bars: Power bars är riktiga livräddare när man vandrat lite längre än man tänkt sig och energin ibland tryter akut! Stockholmsbaserade Inika Superfood gör plantbaserade bars utan raffinerat socker, som dessutom är några av de få jag hittat som passar mig, då jag äter glutenfritt. Finns i massor av goda smaker, som choklad med hasselnötter, mandel, jordnötter och kokos, samt blåbär och cashew. 

9. Sköna vandringsskor: Från Borås-baserade Revolution Race kommer några av vårens snyggaste och mest bekväma skor, Phantom Trail Low Hiking Shoes som finns i flera olika färger.

10. Varmt och snyggt från Klippan: Även om vädret är kyligt kan picknicken bli precis hur bra som helst om man har en varm pläd runt sig, tycker jag! Gooseye från skånska Klippans yllefabrik är tillverkad av en blandning av återvunnen och ekologisk ull, och den rosa färgen gör att det känns som vår oavsett temperatur!

Populära inlägg