Continental Båstad och Sveriges mest kända rosett!



Hitta hit: Köpmansgatan 93, Båstad. Stor gratis parkering finns tvärs över gatan. 

Följ på Instagram: 

Continental Båstad 

Petite Olivia

YNIP

Artikeln är ett sponsrat samarbete. 

I Båstad - eller vi kanske snart kan säga Bow-stad - har Sveriges mest kända rosetter sitt hem. Det var nämligen här som Johanna Engberg fortsatte sin rosett-resa med varumärket Petite Olivia. Från en populär exklusiv barnklädesbutik på Östermalm i Stockholm, till Skåne där en hel rosettbutik med tusentals rosetter föddes! Idag är Johannas handgjorda rosetter en succé med köpare från hela världen, såväl i butiken som i webshoppen. Rosetterna delar även tak med Johannas och maken Daniel Nadjafis gemensamma verksamhet, Continental Båstad. En skönt avslappnad fransk bistro som Båstad förr inte visste att man saknade, men som man idag definitivt inte vill vara utan. I bistron blandas hårt slit med stor kärlek till maten och till det anrika huset, som också är familjens hem. Det serveras franska maträtter till såväl lunch som middag. Här kan du också njuta av Johannas hembakade franska pastry. Ifjol skapades ytterligare ett varumärke, YNIP, You’re not in Paris, som är ett modemärke för kvinnor som gillar exklusiva accessoarer. 


Vi fick en trevlig pratstund med Johanna Engström

Hur kom ni på idéerna till era företag? 

Petite Olivia-rosetterna började jag tillverka år 2012 i barnklädesbutiken jag hade på Östermalm i Stockholm. Jag bestämde mig för att fokusera på just håraccessoarer, och butiken i Båstad öppnade jag upp år 2019. Senare, när anrika gamla Café Continental blev till salu här i Båstad mitt emot min mans tidigare barndomshem, där han och hans bror för övrigt driver mäklarfirma idag, kändes det som ett tecken på att vi skulle följa vår restaurangdröm. Tänk att det var precis i de här lokalerna som min man en gång för länge sedan hade sitt första sommarjobb, och sprang runt och torkade bord! Idag är det han och jag som driver stället, och vi känner att vi lyckats med målet, att skapa en populär kvartersbistro där upplevelsen ligger i fokus. Vårt senaste tillskott, YNIP, föddes när elräkningarna var höga, liksom matpriserna. Det gäller att alltid vara kreativ och skapa nya möjligheter!


Hur ser en extra rolig dag på jobbet ut?

Jag startar morgonen med att skapa franska bakverk, sedan går jag hem och är mamma. Rosetter som ska till butiker eller webshopskunder packas och skickas. När dörren till oss öppnar upp kl 11.00 anländer såväl lunchgäster, som shoppingsugna tjejer och kvinnor. Männen sitter och dricker kaffe eller öl, medan de tålmodigt väntar, och sedan äter de allihopa efter shoppingen.Sen är ju givet inte alla här för rosetter, många kommer såklart för att besöka vår bistro för att äta och dricka. Eller besöka vår italienska trädgårdsbar Alexandra’s, som har en skönt avslappnad stämning. Att umgås med våra gäster gör varje dag till ett evigt mingelparty, där du aldrig vet vem som dyker upp! Kanske är det två väninnor som känt varandra hela livet, som vill skvallra över varsit glas champagne? Eller en tennisspelare, en kändis, blandat med andra härliga människor och familjer. Alla åldrar! Jag älskar att vi har skapat en plats där alla typer av människor trivs!


Berätta något ni lärt er eller något roligt som hänt under tiden ni drivit och byggt upp företaget!

Jag har lärt mig att allt är möjligt med kärlek, passion och envishet. Visst är det galet mycket jobb som ligger bakom allt vi skapad, men det är också min dröm som går i uppfyllelse här i detta hus, varje dag! Förhoppningsvis även mannens dröm, men en del gråa hårstrån skapas när vi vänder och vrider på vår tid för att få ihop vår livsstil. Vi har ändå en gemensam vision, där vi kompletterar varandra. En kul sak är att vi har flera gäster som slår sig ner och tar av sig skorna när de kommer, och då känns det som att vi skapat ett ställe som många känner sig hemma i.


Och sist men inte minst, vilket är ditt bästa smultronställe här i Skåne? 

Då säger jag tångbryggan, som ligger nere vid havet två minuter härifrån. Det är oerhört lyxigt att kunna gå ner dit. Eller Norrviken, Hovs Hallar eller bilfärden till Torekov… måste man välja? Att åka till Bjärehalvön är ett givet resmål året runt och naturen är fantastisk, liksom allt man kan uppleva här. Många av utflyktsmålen ser du på Continentals Båstad-bricka, som jag designat och som tillverkas på Öland!


Mera att se och göra på Bjärehalvön

Vackra Båstad på Hallandsåsens sluttning är en av Sveriges mest populära sommarstäder, och även Bjärehalvöns största ort. Båstad har en folkmängd på ca 15 600 invånare, som nästan tredubblas under sommaren.
  • Agardhsgatan: Båstads äldsta gata och en sevärdhet med sina låga pittoreska trähus och blommande rosor.
  • Skansenbadet: en strand med ett kallbadhus som är vackert upplyst på kvällarna. Båstad hamn alldeles intill har flera trevliga uteserveringar.
  • Norrvikens trädgårdar: Väster om Båstad ligger en magnifik besöksträdgård med restaurang, chocolateria och butik.
  • Den lilla kustbyn Torekov: Känd för sitt gula lotshus och morgonbryggan. Härifrån kan du även åka på dagsutflykt till Hallands Väderö.
  • Naturreservatet Hovs Hallar: Bland Sveriges vackraste kustnära klipplandskap.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock