Glamping för hela familjen hos Båstad Camping



Vill du prova glamping med barn i Skåne? Då ska du åka till Båstad Camping!

Hitta hit: Norra vägen 128, Båstad.

Följ på Instagram

Artikeln är ett sponsrat samarbete. 

På campingplatsens lugnaste läge, längst bort från receptionen och med en stor äng som närmaste granne, ligger Båstad Campings fyra glampingtält -  två lite minde och två stora, där hela familjen får plats. Safaritältet, där vi spenderade vår helg, har dubbelsäng och en färdigbäddad enkelsäng, samt en bäddbar sittpuff. Är ni fler än fyra finns det dessutom plats att sätta in ytterligare en enkelsäng, så att det blir totalt 5 sovplatser. Det lite mindre Balitältet, med dubbelsäng och möjlighet för en enkelsäng, har plats för 3 personer. 



Glampingtälten är mysigt inredda i harmoniska färger och naturnära material. Varje tält är uppbyggt på ett eget trädäck, med snyggt och bekvämt utemöblemang och mysig kvällsbelysning. Så härligt att hämta take-away kaffe i campingens servicebutik och slå sig ner och njuta av stillheten en stund, innan vi åkte in till Båstad för att turista! Det blev en god natts sömn i bekväma sängar, till ljudet av regnets smatter mot tältduken. Båstad fick ett riktigt regnoväder natten mellan lördag och söndag, men inte en droppe kom in i själva tältet!  

Alldeles i närheten av glampingtälten ligger ett av servicehusen, där du hittar fräscha toaletter och duschrum, samt fullt utrustat kök, tvättstuga och sällskapsrum. Hos Båstad Camping kan du även hyra stuga eller villavagn, samt bo i eget tält husvagn eller husbil. I servicebutiken vid receptionen finns ett stort utbud med allt du kan tänkas behöva: mat, snacks, och förnödenheter, samt informationsmaterial om besöksmål och upplevelser i närheten. Här arbetar ägarfamiljen Mathiasson och deras fina team och servicen är verkligen på topp, här känner man sig alltid välkommen! Vi handlade frukost med juice, fruktsallad och nygräddade, färdigbredda bullar, innan vi åkte vidare för att fortsätta upptäcka vackra Bjärehalvön!





Vi fick en pratstund med familjen Mathiasson, som äger Båstad Camping:

Båstad Camping har funnits länge, men hur länge har ni drivit den?

Förra året firade vi 10-års jubileum vilket betyder att vi är inne på vårt elfte år nu. När vi tog vårt stora banklån för att förverkliga visionerna vi hade om att utveckla Båstad Camping var det inte utan att vi hade fjärilar i magen! Men så här i efterhand har det visat sig att vi gjorde helt rätt i att gå på vår magkänsla. Hela området har fått sig en rejäl uppfräschning, och vi har helt nya områden för lek och spel. Ett av våra senaste projekt är utomhuspoolen Skummelövsbadet, som ligger 10 minuter bort precis intill stranden. Här har alla våra gäster gratis inträde! Vi har alltid varit lyhörda för vad våra gäster önskar, och får mycket positiv feedback för bland annat restaurangen och underhållningsprogrammet. Vårt husbilskoncept har till och med vunnit ett internationellt pris, vilket vi är väldigt stolta över! Det bästa kvittot på att vi lyckats är alla de återkommande gäster som bokar in sig här för kortare eller längre vistelser, år efter år. 


När blev glamping en del av verksamheten och vilka är de typiska glamparna?

Glampingen föddes år 2019 och blev snabbt uppmärksammat, framförallt av människor som annars inte campar. Vi fick lära känna en ny målgrupp som vi inte tidigare sett på campingen vilket är jätteroligt! Den typiska Glamparen är mellan 30-40 år. Ofta ett par med eller utan barn som värdesätter att bo nära naturen utan att tumma på bekvämligheten. Äventyrliga livsnjutare kort och gott!


Vad är det bästa med Båstad, har ni några riktiga smultronställen som man inte får missa?

Inne i Båstad bjuds det på ett späckat evenemangschema hela sommarhalvåret! Allt från Tennisturneringen Nordea Open till musikfestivalen Summer On och Hantverksmässan. Hamnen är hjärtat av Båstad, fylld med liv och är absolut värt ett besök!

Det bästa med Bjärehalvön är helt klart den vackra, skiftande och unika naturen. Vid Hovs Hallars klippkust har du en fantastisk utsikt över havet år båda sidorna av halvön. Hallands Väderö ligger en liten bit ut med båt från Torekov, en stilla ö med vit sandstrand och kristallklart vatten, där du kan roa dig med . fågelskådning och sälsafari! Här finns många olika vandrings-och cykelleder, som alla är magiska på sina egna sätt och vis. En av favoriterna är Axelstorpsslingan som bjuder på en mix av trollsk bokskog, häftiga raviner och fina utsiktsvyer från åsen.


Mera att se och göra på Bjärehalvön:

Vackra Båstad på Hallandsåsens sluttning är en av Sveriges mest populära sommarstäder, och även Bjärehalvöns största ort. Båstad har en folkmängd på ca 15 600 invånare, som nästan tredubblas under sommaren.
  • Mariakyrkan: En treskeppig kyrka från 1400-talet. Skånes mest kända operasångerska, Birgit Nilsson, har en egen staty alldeles i närheten av kyrkan.
  • Skansenbadet: en strand med ett kallbadhus som är vackert upplyst på kvällarna. Båstad hamn alldeles intill har flera trevliga uteserveringar.
  • Norrvikens trädgårdar: Väster om Båstad ligger en magnifik besöksträdgård med restaurang, chocolateria och butik.
  • Den lilla kustbyn Torekov: Känd för sitt gula lotshus och morgonbryggan. Härifrån kan du även åka på dagsutflykt till Hallands Väderö.
  • Naturreservatet Hovs Hallar: Bland Sveriges vackraste kustnära klipplandskap.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock