Skansenbadet och kallbadhuset i Båstad




Precis väster om de livliga hamnkvarteren i centrala Båstad ligger Skansenbadet, som är en 300 meter lång sandstrand med långgrunt vatten och vacker utsikt över Hallandsåsens möte med havet. I hamnen finns gott om parkering, och i servicehuset intill stranden hittar du duschar, omklädningsrum och toaletter, samt glasskiosk, café och restaurang. Vid Skansenbadet finns även Båstads ikoniska kallbadhus, som är öppet året om och extra vackert på kvällarna, då det är upplyst. Entré betalar du hos Hotell Skansen, som driver badhuset, och sedan följer du den 60 meter långa bryggan bryggan för ett härligt, friskt dopp i havet. Omklädningsrum, duschar, bastu och badstege är separata för damer och herrar, men här finns även en gemensam utomhuspool och café. Vid vårt besök var det inte riktigt badväder, men däremot blev det en mysig picknick på stranden, där vi också kunde lyssna på musiken från Båstads stora sommarfestival, Summer on. 



Fler badplatser i Båstad: 

  • Malenbadet
  • Hemmeslövsstrands havsbad
  • Paulins brygga
  • Norrvikens brygga

Mera att se och göra på Bjärehalvön:

Vackra Båstad på Hallandsåsens sluttning är en av Sveriges mest populära sommarstäder, och även Bjärehalvöns största ort. Båstad har en folkmängd på ca 15 600 invånare, som nästan tredubblas under sommaren.
  • Mariakyrkan: En treskeppig kyrka från 1400-talet. Skånes mest kända operasångerska, Birgit Nilsson, har en egen staty alldeles i närheten av kyrkan.
  • Tennisstadion och tennismuséet: Båstad är känt för sin årliga tennisturnering, Swedish Open, som hålls på Båstad Tennisstadion. Året om kan du ta del av tennisstadens historia på Båstads Tennismuseum.
  • Norrvikens trädgårdar: Väster om Båstad ligger en magnifik besöksträdgård med restaurang, chocolateria och butik.
  • Den lilla kustbyn Torekov: Känd för sitt gula lotshus och morgonbryggan. Härifrån kan du även åka på dagsutflykt till Hallands Väderö.
  • Naturreservatet Hovs Hallar: Bland Sveriges vackraste kustnära klipplandskap.


Skånes bästa badplatser

Tycker du liksom vi, att strandliv och bad är något av det bästa med sommaren? Vår lista över Skånes sjöar, utomhusbad och underbara badstränder hittar du här. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pumpa Shop i Hermanstorp, Vellinge

Wanås Slott och skulpturpark

Handla pumpor i Skåne - gårdsbutiker och självplock