Almaregården i Kämpinge by

fredag 7 juni 2024


Hitta hit: Räng Sandsvägen 6, Höllviken

Följ på Instagram

Almaregården är en riktig oas, med både gårdsbutik och härlig bistro. 

På en stor gård i Kämpinge by, strax sydost om samhället Höllviken, ligger Almaregården. Vi hade hört talas om den fina gårdsbutiken med bland annat egna godsaker och marmelader, men hade helt missat att Almaregården också är ett fika- och matställe! Dessutom ett mycket mysigt sådant, med flera olika uteplatser att slå sig ner på när vädret är vackert och en ombonad bistro inomhus för årets mera regniga och kyliga dagar.


I Almaregårdens gårdsbutik hittar du familjens egna lakrits, konfekt och marmelad, samt ett sortiment med bakverk som de gör i samarbete med Olof Viktors bageri på Österlen. Här finns även ett stort urval av teer, delikatesser, husgeråd och presentartiklar. Dessutom är Almaregården är också en liten plantskola och trädgårdsbutik, med både redskap och fina utomhusdekorationer. 

Den mysiga serveringen inomhus är faktiskt inrymd i en liten stuga som byggts mitt i gårdens stora lada, där trädgårdsbutiken finns. Här kan du slå dig ner och njuta, oavsett om du är sugen på sött eller salt, smått eller stort. På menyn finns allt från fika och glass till smårätter, sallader, mackor och pizza. Idag köpte vi bara med oss några trädgårdsdekorationer hem, men bestämde oss genast för att åka tillbaka hit senare i sommar för chark och ett gott glas vin efter en fin dag på stranden.

Vår stora lista med fler mysiga butiker, gårdsbutiker och ateljéer i Skåne hittar du här!


Tips på saker att se och göra i närheten av Almaregården: