Vandringsklubben Skåne

måndag 10 juni 2024


Gillar du vandring, trevliga samtal och att upptäcka nya platser? Då kan du göra som oss och gå med i Vandringsklubben Skåne! 

Grundaren av vandringsklubben heter Peter Larsson, och jobbar till vardags på Friskis i Malmö. Att vandra har han hållit på med i över 20 år, tillsammans med vänner och familj. Intresset för att hänga med på Peters turer har blivit allt större och i år bestämde han sig därför för att starta en Facebook-grupp, där han lägger ut information, kartor och anmälningsformulär inför varje vandring. På bara några månader har gruppen fått över 700 medlemmar! Turerna, som brukar hållas en eller två gånger per månad, har ofta upp emot 60 deltagare.

“Vandringsklubben ska vara enkel, lättsam och alltid gratis, det är min filosofi, säger Peter. "Vi går minst 20 km och håller ett tempo på 4-5 km i timmen lite beroende på terräng. Det är vandringar, inte utflykter. Alla har vattenflaska och egen matsäck med sig och vi pausar när vi nått ungefär halvvägs. Total är vi oftast ute i 5-6 timmar, och de som vill kan även prata ihop sig om att gå och äta en pizza eller något annat gott efteråt. Framför allt så umgås vi och har trevligt, samtidigt som vi får uppleva natursköna platser."

Här kan du gå med i Vandringsklubben Skånes Facebook-grupp, där du löpande får information om kommande turer. 

Våra vandringar tillsammans med Vandringsklubben Skåne hittar du här.